Jaunumi Ziņas
Seminārs Datu drošība un aizsardzība

Datu valsts inspekcija, lai pievērstu uzmanību datu aizsardzībai, privātumam un lai veicinātu datu aizsardzības labo praksi, 2022.gada janvārī un februārī īstenoja sabiedrības informēšanas kampaņu “Tavi dati – Tava drošība!” .

Lai arī liela daļa jeb 46% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka viņiem ir liela kontrole pār saviem personas datiem, katrs desmitais nav informēts par savu personas datu aizsardzību, liecina Datu valsts inspekcijas 2020.gada nogalē veiktā aptauja. 

Lai vairotu iedzīvotāju izpratni par personas datu aizsardzības nozīmi un iespējām tos pasargāt Nodarbinātības valsts aģentūra sadarbībā ar Datu valsts inspekciju, Digitālās nedēļas 2022 ietvaros, 24.martā, plkst. 14:00, organizē tiešsaistes lekciju par Datu drošību.

Informācija par pasākumu un pieteikšanās anketa pieejama: https://www.nva.gov.lv/lv/notikums/tiessaistes-lekcija-par-datu-drosibu?date=0

Informācijas sagatavošanā izmantoti "Kantar TNS" 2020. gada novembra-decembra pētījuma "Sabiedrības informētība un izpratne par personas datu aizsardzību" rezultāti.