Jaunumi Ziņas
Datu aizsardzibas diena

Atzīmējot 16. starptautisko datu aizsardzības dienu, Datu valsts inspekcija īpašu uzmanību pievērsīs iedzīvotājiem, lai strauji augošajā digitālajā laikmetā, īpaši Covid-19 pandēmijas laikā, kad cilvēciskais kontakts komunicējot, strādājot, iepērkoties un brīvo laiku pavadot tiešsaistē ir kļuvis digitāls – paplašinātu iedzīvotāju zināšanas par kontroles tiesībām pār saviem personas datiem, organizē tiešsaistes semināru “Datu subjekta tiesības. Vai Tu zini savas tiesības?”, 28.janvārī, plkst. 10:00.

Semināra laikā pievērsīsimies Datu regulā[1] noteiktajām tiesībām, kas iedzīvotājiem sniedz lielākas iespējas aizsargāt savus personas datus, nodrošinot izvēli - kam mēs izpaužam savus datus un pārņemt kontroli par savu datu apstrādi.

Pievienojies tiešsaistes semināram, ja meklē atbildes uz jautājumiem:

  • Kādas ir manas tiesības?
  • Kā realizēt tiesības, kas noteiktas Datu regulā?
  • Vai un kādos gadījumos man ir tiesības iebilst pret savu datu apstrādi?
  • Kāda ir atbildība un pienākumi personām, kuras apstrādā manus personas datus?

Jautājumus tiešsaistes semināram "Datu subjekta tiesības. Vai Tu zini savas tiesības?" 28.01.2022." vari iesniegt ŠEIT.

Datu aizsardzības diena

Datu aizsardzības diena, atzīmējot Eiropas Padomes 1981.gada 28.janvārī pieņemto Konvenciju par personu aizsardzību attiecībā uz personas datu automātisko apstrādi (Konvencija Nr.108), kas ir pirmais starptautiski saistošais juridiskais dokuments personas datu apstrādes un aizsardzības jomā, kopš 2006.gada norisinās katru gadu 28.janvārī, un tiek atzīmēta Eiropā, ASV, Kanādā un citur pasaulē.

 

! Par semināra apmeklējumu kvalifikācijas punkti kvalificētiem datu aizsardzības speciālistiem netiks piešķirti.


[1] Vispārīgā datu aizsardzības regula

Attēla avots: freepik.com